• head_banner_01
  • head_banner_01

Кои се разликите помеѓу обичниот фиксен LED дисплеј и изнајмениот LED екран?

Во споредба со LED екраните со фиксна инсталација, главната разлика на LED екраните за изнајмување е тоа што тие треба често да се преместуваат и постојано да се отстрануваат и инсталираат.

Затоа, барањата за производи се релативно високи, а нагласен е дизајнот на изгледот, структурниот дизајн и изборот на материјали на производите.

Постојат четири главни разлики помеѓу двата вида на LED екран:

Прво, екраните за фиксна инсталација се инсталираат еден по друг, димензиите и обликот се прилагодени, но барањата за изнајмување на екранот може лесно да се инсталираат, демонтираат и постојано да се транспортираат.

Персоналот може брзо да ја заврши работата и да ги намали трошоците за работна сила на купувачот.

 

https://www.yonwaytech.com/indoor-outdoor-led-module/
Второ, изнајмените ЛЕД екрани се поотпорни на мали испакнатини во транспортот и ракувањето.

Дисплеите за изнајмување се многу полесни од обичните LED дисплеи, така што дисплеите за изнајмување обично се спакувани во куќишта за летови, додека конвенционалните дисплеи се спакувани во дрвени куќишта.

Цврстиот дизајн на кутијата на воздушната кутија е удобен за транспорт и нема лесно да предизвика оштетување за време на транспортот.
Трето, за изнајмување на екранот, кабинетот е многу лесен.

Yonwaytech Stage изнајмување P3.91 Led дисплеј RGB

 

Пакет за изнајмување на сцената Yonwaytech P3.91 со LED дисплеј добро

 

Четврто, употребата на дисплеи за изнајмување е пообемна од конвенционалните дисплеи.

Бидејќи кутијата за изнајмување е лесна, може да се поместува за различни прилики, како што се концерти, музички фестивали, свадби, забави, трговски центри, изложби и аеродроми, конференциска сала итн.

Во исто време, може да ја направи кутијата во различни форми, давајќи им на луѓето поневеројатен светски ефект.

 

Yonwaytechкако професионална фабрика за LED дисплеи, нашиот LED дисплеј за изнајмување на сцена има различни видови пиксели во кабинет со мала тежина.

P1,953mm, P2,5mm, P3,91mm, P4,81mm, P5,95mm, P6,25mm со освежување од 3840hz, целосно одговара на употребата за изнајмување на сцената.

Лесната рачка и системот за брза работа овозможуваат поголема заштеда на трошоците при инсталација, демонтажа и транспорт.

 

https://www.yonwaytech.com/dooh-outdoor-advertising-led-sign/

 

 


Време на објавување: Мар-02-2021